mandag den 28. november 2016

søndag den 27. november 2016

lørdag den 26. november 2016

søndag den 20. november 2016

lørdag den 12. november 2016

”Godmorgen” Måne.


Der er koldt… eller i det mindste køligt. Ikke som når man åbner lågen til fryseren, nærmere som det kølige udslag fra den åbne køleskabsdør.


Og vinden har lagt sig. Månen er færdig med ”sit morgentoilette,” som den kalder det, og titter frem på skumringshimlen, der er i færd med at trække gardinet fra så månen kan komme ordentlig til. 

Den er dog kun 90 % tilstede endnu, men det tæller også.



torsdag den 10. november 2016

Iværksætter.



Olie på lærred. 80 x 60 cm. (Opdateret).


Først og sidst.



”Med lov skal man land bygge.”

”Jeg plejer at sige: Med nisser skal man nisseøl brygge.”

Gudmundur satte drikkehornet for munden og tog en gedigen slurk. ”Der er snart demonstration mod sne i november. Hvad hjælper det?”

”Hvis flertallet stemmer for, kan der ændres nogle paragraffer i meteorologiloven, så den allerførste sne først må falde samme dag, den første låge i julekalenderen skal åbnes. Og du ved vel, at det er den første december? Længere er den ikke. Hvad loven siger, er altid det rigtige.”

”Er det ikke, hvad fatter gør? Nå, godt så. Niels Hausgaard sætter dog spørgsmålstegn ved, om de fleste altid har ret, eller bare er de fleste.”

”Ja, de sidste ord i denne sag er nok ikke sagt. Vejrguderne har jo fat i den lange ende, og så kan vi slå nok så meget på tromme. Sneen kan falde, før november er omme. Men det behøver ikke at betyde, det er lovligt. Og så kan der udstedes bøder på vejrfronten også.”







fredag den 4. november 2016