lørdag den 31. august 2019

Længere skygger.


Vinden har lagt sig, himlen er ren, og solen får ikke sine indtryk fordrejet af kumulusskyernes linser, men kan se hvad der foregår i byer, på land og ved kyster. Solens børn, skyggerne, bliver også synlige hist og her, hvor de nu kan snige sig til det.

De forandrer sig hurtigt, og deres liv er kort. De får dog hver deres tid, og en stund kan de føle, at de er noget. Hvad de jo også er.

/J.W.


Olie/lærred. 20 x 20 cm. +  ramme.



tirsdag den 20. august 2019

Indian Summer




Sommeren hælder lidt i svinget, som en 2 CV der drejer, mens den er i pæn fart. Den går dog på hæld, selv om mange føler den har kørt for hurtigt og samtidig valgt en for kort strækning i år.

I det fjerne høres lyden af trommer. Med lidt god vilje, og en portion håb, kan man forvente Indian Summer. Den kommer, hvis den kommer, og så findes malebøtterne, med de gyldne farver, frem.

Trommerne behøves ikke for at holde rytmen, selv om tiden ofte kaldes Indian Summer. Kært barn har mange navne. Svenskerne siger Brittsommar, englænderne siger Luke’s Summer, tyskerne siger Altweiber Sommer. I Schweiz siger man Witven Sommerli, og i flere sydeuropæiske lande siger man Martins eller Mortens sommer.

Men af hensyn til maleriernes relevans her passer navnet Indian Summer til gearskiftet, og det har da også vundet hævd.

J/W



torsdag den 15. august 2019

Marie.


Nu sidder hun ved skærmen
og brygger på et digt,
med skælmens blik i øjet
for endt er dagens pligt.
Det er såmænd så herligt,
og sommeren er skøn,
den aer hende kærligt,
som svar på hendes bøn.
J/W


Nordvest Jylland.


Olie/lærred. 20 x 20 cm.