fredag den 27. oktober 2017

Nyt maleri inspireret af temaet:

”Torvedag i Aagade, Aalborg set fra Danmarksgade” sidst i ”tresserne.”
"Grønttorvet" er nu flyttet til Frederikstorv, som ligger mellem Niels Ebbesensgade, Danmarksgade og Kayerødsgade.
Olie på lærred. 30 x 40 cm.





tirsdag den 24. oktober 2017

D. 24. oktober.


To måneder il juleaften. Somme tider har sneen ligget næsten juleagtig allerede et par måneder før jul. Det benyttede julemanden sig af og udlagde depoter, så han ikke skulle fragte alle gaverne på én gang. Her er han fanget med ”Rudolf” før verden gik af lave, (som han ofte siger, når julen er grøn.)
Olie på lærred. 24 x 30 cm.


tirsdag den 10. oktober 2017

Olie på lærred. 30 x 24 cm.


Skumring.


Udfoldet landskab med mediterende bakker her og der. Horisonten er malet over tværs med en stribe blank fjord, og overgangen til himlen beskrives af et millimetersmalt landskabsbælte, der sløres af blide, blå nuancer.

Solen virker større end normalt med dusede anstrøg af orange toner samt anslag af Liszt-komponerede klaversonater. Den er ikke så selvhævdende nu, mere et upersonligt medlem af sceneriet, men stadig konge.

 Tonerne bliver umærkeligt dybere, og mens de glider ind i Schumanns Träumerei, emigrerer alt timeligt til Ingenmandsland, hvor frø ikke spirer, og ingen forestilling slår rod.

Mens solen værdigt abdicerer, overtager nærværets altgennemtrængende fred magten i riget, og Amor smører omhyggeligt sine pilespidser ind i akaciehonning og skyder dem smilende mod fuldmånen. 



Olie på lærred. Ca. 55 x 45 cm.


mandag den 9. oktober 2017

Sebbersund-motiv.

Udsigt fra Skt. Nikolaj bjerg mod Lundbæk og Nibe.
(Tilhører Kulturbrugsen, Sebbersund).

Olie på lærred. 60 x 80 cm.



søndag den 8. oktober 2017