lørdag den 29. september 2018

Viber mellem fjord og eng.

Olie på lærred. 40 x 40 cm.





Spejl.


Frejas tårer blev til guld,
når de faldt på eng og muld.
Faldt de i det våde hav,
blev de til det gyldne rav.
Mange smukke, gyldne stykker,
bli’r til attraktive smykker.
Hjertets eget guld og rav,
lysets spejl i sjælens hav,
glitrer smukt mens havet kruser,
hilser fra de ni små Muser.


/J.W.





torsdag den 27. september 2018

"Bjergtagne ryttere."


Olie på lærred. 30 x 40 cm.


”Storhed” stod for fald.


Svigermors Skarpe Tunge havde haft det godt i mange år. Hun ”tronede” næsten, som hun stod der, stolt og alligevel ydmyg, for det eneste hun forventede var en sjat vand en gang imellem.

Hun havde en smuk holdning, ret i ryggen, opadstræbende… men stille. Hun sagde ikke et eneste ord, selvom hun havde iagttaget mangt og meget. Måske havde hun også tænkt sit, i sit stille sind, men hun var viis og dermed tavs. Den skarpe tunge bed hun i sig, så hun var nok meget mere venlig, end hendes navn udtrykte.


Hun kunne have kinesiske aner, for hendes sko var for små. Hendes værter, og forsørgere, havde undertiden talt om at give hende større sko, men det var blevet ved snakken. Indtil nu, hvor hun, på sin egen måde, gjorde opmærksom på, at skoene klemte... og sikkert havde klemt længe.

I morges var det første hendes værter bemærkede, da de kom ned ad vindeltrappen fra sovegemakkerne, at hun havde fået nok… eller måske ”for lidt.” Hun lagde sig ganske enkelt ned, da presset blev for stort, og demonstrerede dermed sit nødvendige behov for at få nye sko.

Keramiksko forstås, men her kommer hendes beskedenhed atter til udtryk, for hun kunne sagtens nøjes med én. Bare den havde den rigtige størrelse.

Og sådan bliver det.


fredag den 21. september 2018

Den Vilde Vind.

”Knud” er vægelsindet. Snart puster han sig op og kaster med regn, for så pludselig at give plads til lidt sol og blid vind. Han får hurtige raserianfald, som får døre og vinduer til at smække op eller i, og så kommer han, i næste øjeblik, på helt andre tanker. Som om han bliver momentant åndsfraværende.

Det får mig til at erindre nogle strofer fra ønskekoncerter i sidste århundrede: ”Den Vilde Vind” med Four Jacks, mens jeg betragter flagstangen midt i gården, hvor vimplen, og flagstangens bevægelser er yderst ”retningsvisende.” Undertiden ter den sig som en mast på et sejlskib i havsnød.




Jo, der er skam også landbrug på Vestkysten.


Olie på canvas panel. 22 x 27 cm.



mandag den 10. september 2018

fredag den 7. september 2018

Fra toppen.

Nyt maleri i "stort" format.. Olie på lærred. 50 x 70 cm. Fra toppen af Skt. Nikola Bjerg med udsigt i retning af Sebber Kirke, Sebberkloster og til højre, Tre Høje. 


onsdag den 5. september 2018

tirsdag den 4. september 2018

Sensommerdrink.


Fjordblik, som grundsubstans, irørt klarhed, forjættelse, svag dis, en anelse vemod og blid, afstresset sol... rystet sammen med en venligsindet temperatur.

Denne drink har været på tilbud i en lille uge nu.