tirsdag den 30. april 2019

"Kodriver."

 Olie på canvas panel. 30 x 24 cm.
Nu med ramme... og løs badge (for stemningens skyld.)


søndag den 21. april 2019

Boller. op.

En plade nybagte boller på vej ud af ovnen. Man kan ikke se dem på maleriet, men måske dufte dem. 
Olie på lærred. 20 x 20 cm.



tirsdag den 16. april 2019

LEGENDE LEGENDER.




Da jeg var en 10-12 år, legede vi meget ofte cowboys og indianere. Både blandt cowboys og indianere havde vi vore helte. Der var mange ærværdige forbilleder. Det lå lige til højrebenet at leve sig ind i deres verden.

Så vidt jeg ved, er der ingen børn der leger talibanere, al-qaeda-folk, IS´ere eller lignende. Intet fra mellem- eller fjernøsten appellerer til børns behov for at have idoler at efterligne.

Der var heller ingen alment kendte drenge/pigebøger eller film fra disse egne. Ingen beskæftigede sig med dem, for der var intet, der kunne appellere til børn, som havde brug for nogen og noget at leve op til.  Noget inspirerende og glorværdigt.  Og det var der intet af her. Bortset fra  historier/eventyr fra ”1001 nat.” 

Blandt cowboys og indianere var der ikke så få ærværdige legender., der fuldt ud opvejede de slyngler, som også fandtes dengang.

/J.W.



mandag den 15. april 2019

De hurtige og de døde.

Hver gang et barn fødes, er der nogle som oplever et mirakel, mens andre oplever en naturlig proces. Begge opfattelser er berettigede.
Der fødes omkring 2,5 børn i sekundet på denne planet, og hvert sekund dør 1,7 personer, så der er overskud på den konto. Der er altså befolkningstilvækst, så længe naturkatastrofer ikke griber ind. Det kunne være såvel jordskælv som sygdomme.
Nogle mennesker spekulerer på, hvor mange sjæle der findes, når tankerne kredser om sjælevandring. Aleksander den Store spurgte inderne: Hvem er der flest af, de levende eller de døde? Inderne svarede: De levende, de døde findes ikke. Et filosofisk svar, men spørgsmålene om liv og død, evighed, sjælevandring m.m. besvares ikke med statistikker. Der er jo ingen som kan måle og besvare dem så vidt vides i almindelighed.
Man bruger, de statistikker som kan bruges, og kombinerer dem med filosofi, meditation og intuition. Her kommer religioner til kort, med mindre man er tilfreds med postulater.
Det ser dog ud til, at de celler som vil noget og derfor overhaler andre celler, vinder i kapløbet om at komme til at deltage i tilværelsen, hvor kort den end må blive. F. eks. døgnfluen. Den bliver født, bliver voksen, formerer sig og dør inden for 24 timer.
Og den synes sikkert, at det er det hele værd.
/J.W.

"Et sted i Valsted."


Olie på canvas panel. 22 x 27 cm. + ramme.