Klejnerne
var ganske udmærkede.
Vidste man
ikke bedre, kunne man tro, de var kogte i palmin eller svinefedt, som i de
gode, gamle dage.
Men de havde
en helt anderledes historie. En dame, på et lokalt julemarked, havde læst en
kalenderhistorie på en blog, som var gengivet her på Facebook, og havde prøvet
at efterabe opskriften, hvilket var lykkedes til UG.
I Harzen
ligger en lille butik, som bestyres af nisser. Altså rigtige nisser. De sælger
kleinefrø i poser. Ganske små frø, man kan så i sin altankasse, hvis man ikke
har et stykke jord. De skal vandes dagligt med nisseøl, og en skønne dag spirer
de. Der kommer noget op, som kan
sammenlignes med Bonsai-buske, og frugterne er klejner.
Når de er
modne, plukker man dem og kan så komme dem i skåle, eller små poser, hvis man
har mange og gerne vil give gaver. Alle, som har fået en lille pose
hjemmeavlede klejner, siger, de smager fortræffeligt.
Har man vandet dem godt, med frisk nisseøl,
får de en gylden tone og har en tiltalende sprødhed i overfladen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar