fredag den 22. november 2019

”Med flaskepost fra Engleland:”



Nogle tror Det Guddommelige kun findes i Jerusalem, i Mekka, eller i andre lokaliteter.

Men inde i hjertets dyb, hvor Det Allerhelligste ER, står en lille pult med Den Hellige Gral
, …velforvaret.


Englen fra Engleland havde sagt, at den nøgle du fik, passede til låsen til rummet, hvorfra Lyset fødtes uden ophør, og hvor tiden ikke kunne få et eneste ben til jorden, om end den symboliseredes ved et tusindben.

Det forekom vanskeligt at finde den rigtige dør, med den lås, som nøglen passede til, for alle dørene så fuldkommen ens ud. Og der var utallige.

Nu ved du, at Engle taler i gåder. De skal i hvert fald forstås med hjertet, med intuitionen, og ikke med det direkte udtalte ord, som blot svarer til alle tiders hellige skrifter, som derfor ofte misforstås, fordi så mange tager dem bogstaveligt… ofte i den allerbedste mening. Resultatet af dette viser sig at være en primitiv, infantil tilgang til sand oplysning, som ikke nås på denne måde.

Du fandt nemlig døren med den lås, nøglen passede til, og da du satte nøglen i og drejede rundt, indså du, at døren ikke var låst… og aldrig havde været det. Alt var illusorisk, bortset fra Den Hellige Gral, som du kunne se og røre. Men hvorfor dette nu mindede dig om noget fra din barndoms jul, når alle lysende på træet var blevet tændt, forstod du ikke helt.

Og dette værelse var jo netop Det Allerhelligste i dit hjertes dyb.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar