mandag den 11. juni 2018

The Missing Link.



Hypnotisøren siger til den hypnotiserede: ”Nu tæller jeg til syv og klapper i hænderne, og herefter forsvinder tallet syv fuldstændigt fra din bevidsthed. Samtidig glemmer du alt om, at du er blevet hypnotiseret. Eeen, tooo, tre…….”
”Hold dine hænder frem mod mig. Så vi kan se dem. Prøv nu at tælle dine fingre på begge hænder.”
”En, to tre, fire, fem, seks, otte, ni, ti, elleve.”
”Prøv så at tælle fingrene isoleret på hver hånd.
”En, to, tre, fire, fem… og en, to, tre, fire, fem.”
”Godt, og to gange fem er ti. Du har altså ti fingre. Men lige før fik du det til elleve. Er det ikke lidt mystisk?” Prøv igen.”
Ovenstående er et meget kendt eksempel på, hvordan der kan manipuleres med sindet. Det skete en gang for et helt folk i en helt anden verden. Hypnosen var så gennemgribende, at den blev overleveret fra den ene generation til den følgende, og derfor var manglen på tallet syv gået hen og blevet til The Missing Link. Man klarede sig fint alligevel, fordi der jo var forskellige måder at tælle på, men gåden, som sådan, blev ikke løst. Uanset hvordan man vendte og drejede det, måtte man se i øjnene, at The Missing Link var kommet for at blive.
Ingeborg ville ikke finde sig i dette, og tænkte dybt, dag og nat, år efter år, over problemet. Pludselig en dag gik lyset op for hende. Hun havde ikke kunnet beregne sig frem til det, men hendes ihærdighed havde ophævet hypnosen. Det fik hende til at le højt, samtidig med, at tårerne pressede sig på. For hun indså, at det ikke ville være muligt at forklare problematikken, at syvtallet ikke kunne findes, selv om det kunne beregnes, da det jo ikke eksisterede i bevidsthedern. Men hypnosen kunne ophæves, og så gik hun i gang med at udtænke et system, hvor man ikke kværulerede med den intellektuelle problematik, men i stedet huggede den gordiske knude over med sit medfødte sværd.
Dette sværd var dobbeltægget og knivskarpt fra begyndelsen, men utallige mistydninger af det ene og det andet, blot fordi man var hypnotiseret til ikke at kunne erkende tallet syv, sløvedes det, så det næsten blev ubrugeligt.
Ingeborg har skrevet en bog, og nu rejser hun rundt i denne
anden verden og holder foredrag. Hun nævner aldrig, hvordan det hænger sammen, for ”den går ikke.” Man kan se, hvad man kan se, var den klare opfattelse blandt de fleste, så hun havde i stedet opfundet et system, som kunne ophæve hypnosen. En ”vækkelse.”
Bogen kom til at hedde ”Slibestenen,” og umiddelbart forstod ingen, hvad hun ville med den titel. ”Den Gordiske Knude,” The Missing Link” og ” En lille fjer kan nok blive til fem høns,” havde også været under overvejelse, men hun valgte at styrke forestillingen om et dobbeltægget, velslebet samuraisværd.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar