lørdag den 3. december 2022

SPØGELSESTONER

 

  Tonerne strøg mod øregangene, som en krum katteryg mod bare ben, og trommehinderne sendte dem, ad finurlige kanaler, ned til hjertet, som de omringede med magiske cirkler, der ikke fulgte de kendte mønstre, som f. eks. ringe i vand.

  Men beskrivelsen holder ikke helt og aldeles vand, for der skete noget, han ikke havde forventet. Katten rejste sig på bagbenene og dansede som en prinsesse, hunden trommede med forpoterne på kagedåsen, som indeholdt vaniljekranse, og fjernsynet tændte sig selv.

  ”Så findes der altså spøgelser,” tænkte han. ”Når de rette omstændigheder er til det.” Han fik et besynderligt udtryk i ansigtet, for selv om han nød violinens toner, forstod han ikke, hvorfor de satte sådan noget i gang. ”Var det tonerne alene, var violinen magisk, eller var det violinistinden, som udløste disse hændelser?”

  Han besluttede at kontrollere kagedåsen, som var det mest håndgribelige, når musikken sluttede, for var vaniljekransene blevet til en slags pebernødder, havde der været spøgelser på spil. Så var vaniljekransehullerne blevet spist af dem, hvorefter ringene nødvendigvis måtte samle sig, hvis de ville undgå at ende som sød rasp. ”Men indtil videre vil jeg nu koncentrere mig om at nyde de bevægende toner,” besluttede han.

 

/J.W.



 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar