søndag den 13. august 2023

Fisk på menuen.


Man anbefales at spise fisk mindst et par gange om ugen. Det vil flere sikkert også gerne gøre, men mange vælger det fra på grund af prisen.
Jeg voksede op i Sebbersund, hvor der var mange heltidsfiskere, så fisk var ikke en dyr spise for os. Jeg tror, vi fik det en tre gange om ugen foruden det løse som f.eks. en kold skrubbeside, fra en tidligere middag, på en skive rugbrød. Det kunne også være ål eller kujer (ålekvabber.)
Den gang var kylling en luksusspise, vi højst fik et par gange om året. Nu kan man finde tilbud på fem-seks kyllingelår til 25 kr. hvis pakningen er mærket med rød pris, fordi sidste salgsdato er rykket nær.
Fjæsing er begyndt at dukke op som en mulig spisefisk. Det bliver interessant at smage den. Havtaske er dyr, fordi kun kæberne og halen er anvendelige. Den skulle smage lidt hummeragtig.
Fjordskrubber ser man sjældent. Det er som om rødspætter helt har taget over, men efter min mening når de ikke en fjordskrubbe til finnespidserne, selv om de er fantastiske.
Så gid friske fisk ville blive billigere, og gid der vil blive sået mere ålegræs, så også et stykke med røget ål bliver tilgængeligt for pengepungen igen. På samme måde med en gang stegte ål fra fjorden i stedet for fra norske ålefarme.
/J.W.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar