onsdag den 30. august 2023

BRYG


Laver mikrobryggerier mikroskopiske øl, som egner sig til at blive drukket af fingerbøl? Måske hentyder betegnelsen til bryggeriets størrelse. Dets ølflasker har jo normale størrelser og minder ikke om størrelsen på f. eks. Underberg. En speciel ølsort, der er kælet for, bruges almindeligvis ikke ved fremstilling af øllebrød. Her er almindelig hvidtøl velegnet.
Feer, der ligesom muser huserer mellem himmel og fjord, brygger vin, og da de er internationalt orienterede, kalder de deres vin for Fairy Wine. Deres slogan er: Fairy Wine is Very Fine. Det er for ordspillets skyld, men deres vine er fine, tror jeg.
Det var et sidespring. Tilbage til øllet. Her er et lille udsnit af et kendt vers:
”Vi har øl i stride strømme, vi har sang og banjospil.” Skrevet af Sigfred Pedersen (1933).
Øl er populært, og i mange år har fadøl sat sit præg på forbruget. Flaske- og dåseøl er til at købe for penge nu om dage, og er ofte på tilbud i supermarkeder.
I passende mængder er øl også en sund drik. Hvidtøl til børn og voksne, og en pilsner til en voksen. Så passer pengene vist bedst.
I øvrigt laves der også mange nye typer alkoholfrie øl. Og de er efterhånden brygget i tiltaget, og i tiltalende, høj standard. Til glæde for mange.
/J.W.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar