fredag den 26. september 2014

Rettesnore.

Hvorfor diskutere et vigtigt emne blot for at få ret eller blot for at holde en diskussion i gang som styrkeøvelse eller rollespil?  Så hellere prøve at finde frem til, hvad der er sandt. Nogle opfatter det, som om man så har misforstået diskussionens natur og hensigt. Dem mister man hurtigt interesse for at diskutere med, da det et spild af gode muligheder for at udfylde tiden fornuftigt i stedet. Her kan man så nøjes med forsigtigt at konstatere vejrets status og udsigter samt måske diskutere supermarkedspriserne og varernes skiftende placeringer på hylderne.

Dog, også her må man vare sig for ikke at blive indviklet i nye diskussioner, hvis man er ude for en yo-yo type, som i det væsentlige ikke er interesseret i, hvad der er (hmmm) op og ned. Hvor seriøse argumenter nærmest opfattes som udtryk for selvhævdelse.

Fælderne ligger, lige som vejsidebomber i islamistiske lande, hvor fred og fordragelighed tilsyneladende ikke må få fodfæste, da man anvender rettesnore for, hvad der er sandt, som surrogat for ægte oplysning, intuition og samvittighed.

Rolig nu. Man er sjældent til fare for sig selv og andre, hvis man ikke tager "sin guds navn" forfængeligt (personligt).





Ingen kommentarer:

Send en kommentar