lørdag den 12. marts 2016

Junibillede på forskud.


Hun badede i solskin og svømmede i måneskin, mens stjernerne sang om evighedens marker og enge, med frisk grønt græs og alle slags blomster. Hun lukkede øjnene og spadserede ned i dalen, hvor hun plukkede en buket blomster til en krans. Den sad hun og flettede ved siden af rævegraven, mens ungerne legede ubekymrede udenfor åbningen. En af dem snuppede et par af hendes blomster, og straks tumlede de alle rundt for at få del i herlighederne.
Hun rejste sig og gik ned mod fjorden. Et par traner dansede rundt og nejede regelmæssigt for hinanden, indtil hannen pludselig friede. ”Transit” sagde hunnen med en bydende håndbevægelse, som var han en hund. Han smilede og satte sig, så hun kunne takke ja.
Der fløj en hejre, som en enlig svale, med halsen i s-form. Den så ud til at være i sit es. Måske havde den en lønlig aftale. Køerne gik i gåsegang og nikkede bekræftende, mens de tyggede på nogle ord, som skulle fordøjes. En biseksuel hveps forgreb sig på en tudse, som så humpede til kvaksalver.
Solen smilede majestætisk, fordi den både havde guldkrone på samt tjek på, hvad der rørte sig, mens hun soppede i vandkanten mellem trepiggede hundestejler, vandlopper og tang og med sin nyflettede blomsterkrans i håret.
Sommer i Danmark.
2015-08-08 12.13.07

Ingen kommentarer:

Send en kommentar