søndag den 26. april 2015

Anmeldelsen.


Anmeldelsen var skrevet af uglen i ”Komposten.” Da den kom med posten, bladrede Mikkel febrilsk, med de hjemmelavede piberensersygekassebriller yderst på snuden, for at se, hvad han havde fundet på. Mikkel havde foræret ham en gratis juledekoration, for at påvirke anmeldelsen. Han havde holdt ”Åbent Hus,” for at sælge sine juledekorationer.

”Vær i god tid. Så er du på forkant, og det er meget bedre end at være på kant.” Et slogan af egen avl. Han havde også solgt kuperede rævehaler, som kunne blafre i vinden.  Imiterede, naturligvis, og importerede fra King Kong, hvor de ikke kostede en bondegård.

Mikkel havde underholdt med sang. Han følte, stemmen kunne alt, bare det var jazz, og han supplerede sangen med pilefløjt. Han havde købt en original skalmeje fra Piledammen ved Holstebro, og den havde han øvet på siden sidste forår.

”Subtil, egocentrisk, driftsbaseret vulgaritet forklædt som naturlig, uskyldig, kunstnerisk vildskab udtrykt med desperat virtuositet.”

”Ja, ja,” sukkede han og foldede "Komposten" sammen, mens han formaterede sit unikke rævesmil. ”Det uglegylp ogrævepis, han har kogt sammen her, er vel ikke grebet ud af den blå luft. Bob Dylan og mig, sagde hunden, er vist to alen ud af ét stykke. Han bruger mundharpe, mens jeg bruger skalmeje. Men der skal meget til at konkurrere med mit jazzede udtryk, og mine juledekorationer fik da ben at gå på.”



Ingen kommentarer:

Send en kommentar