søndag den 26. januar 2014

Gløder i sneen.

Selv mens kulden nyder sine velmagtsdage, og det ser ud til, at naturen er mere eller mindre lukket ned, bliver der hamret og banket på livet løs, så gnister og gløder springer, i naturens egne smedjer. Her er nemlig ingen arbejdsløshed, alle er i gang. For mens frosten bider sig fast i det synlige, holdes jernene varme i det usynlige. Men kun lederne og de ansatte har adgang til smedjerne, og kun de ved, hvor de er.
Projekterne folder sig ud lidt efter lidt, og når plusgraderne og solen igen får overtaget, åbnes smedjernes døre efterhånden på vid gab. Der inviteres til Åbent Hus, hvor resultaterne, af deres magiske, hemmelige arbejder, bliver vist frem for offentligheden:
Træerne får knopper, blomsterne, som har trænet i skytteforeningerne, demonstrerer deres skydefærdigheder, mens dyr og fugle er blevet grundigt programmerede til deres specielle arbejdsopgaver, som syv vilde heste nu ikke kan holde dem fra. Insekterne går på vingerne som støvpartikler der blæses ind i en solstråle, edderkoppen udstiller sine  selvbroderede reklamer og tilbyder gratis ophold, til de insekter som ikke kan løsrive sig fra dens idylliske hotels faciliteter. Solsorten griber hurtigt fat i den blinde føler, regnormen stikker op af jorden, for at fornemme om kysten er klar. Den trækker til og befrier den helt fra det jordiske, nu den alligevel har fat i den lange ende. Rovfuglen snupper solsorten i flugten og flyver den til sin rede ganske gratis. Den har jo taget billetten og på denne måde bidraget til, at rovfuglen kan komme videre med sine egne højtflyvende planer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar