tirsdag den 19. oktober 2021

Nibe Avis d. 19. oktober.

 Hvis I vil læse mit indlæg tydeligt, så se side 12. Nibe Avis er gratis at læse.


Fra Frederikstorv, Aalborg og Skalskoven, Nibe.

”En slentretur på Memory Lane.”

 

  Omkring midten af 1960´erne startede vi en ungdomsavis. Jørgen fra Enggården i Nibe, Svend fra Lundbæk, kendt som sanger i gruppen The Sunny Sides, og undertegnede. Vi kaldte avisen Teen Times. Den nåede dog vist kun at udkomme i et enkelt oplag, måske to, før vi gav op. Det var Fjerritslev Avis, der trykte den for os.

  Mælkepoppen, på Frederikstorv i Aalborg, var en slags base for os. Her optrådte en del kendte navne. Vi besluttede at arrangere en koncert her og hyrede, så vidt jeg husker, Brian Poole and the Tremeloes. Billetsalget gik strygende, og vi glædede os.

  Dagen før koncerten fik vi afbud fra manageren, som lovede os et andet band i stedet. ”I bliver ikke skuffede,” bedyrede han os. Gruppen var helt ukendt, og vi var meget urolige.

  Da de begyndte at synge og spille, var vi begejstrede. Vi havde ikke hørt noget lignende før. Salen kogte næsten over ved denne musik, og vi glemte helt skuffelsen over afbuddet fra Brian.

  Det var vistnok debuten i Danmark for The Red Squares, og siden røg de til tops.

  Vi fortsatte dog heller ikke med at arrangere koncerter, for så meget andet trængte sig hele tiden på i de år.

  Sammen med to andre, Erik, også fra Enggården i Nibe, og Ole fra Aalborg, kaldet Rock Ole, som vi lærte at kende, fordi hans forældre havde sommerhus i Sebbersund, startede vi en Shadows-inspireret guitargruppe med lånte trommeslagere, henholdsvis Thorvald og Preben. Vi nåede at spille til Matine i Skalpavillonen. Denne gruppe kaldte vi The Meadlers, og vi var, i kort tid, en lille del af kernen i musiklivet i Danmarks Liverpool, Nibe. På samme tid som The Five Katonians, The Bobbies, El Cubana, Bongoes, som vist hed The Bongo Boys dengang, og andre.

   En spændende tid var det med lyse ideer på gaflen, bajere og spejlæg på sukkerristet franskbrød… midt om natten.

/J.W.

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar