fredag den 27. juli 2012

De hurtige og de døde.

Hver gang et barn fødes, er der nogle som oplever et mirakel, mens andre oplever en naturlig proces. Begge opfattelser er berettigede.

Der fødes omkring 2,5 børn i sekundet på denne planet, og hvert sekund dør 1,7 personer, så der er overskud på den konto. Der er altså befolkningstilvækst, så længe naturkatastrofer ikke griber ind. Det kunne være såvel jordskælv som sygdomme.


Nogle mennesker spekulerer på, hvor mange sjæle der findes, når tankerne kredser om sjælevandring. Aleksander den Store spurgte inderne: Hvem er der flest af, de levende eller de døde? Inderne svarede: De levende, de døde findes ikke. Et filosofisk svar, men spørgsmålene om liv og død, evighed, sjælevandring m.m. besvares ikke med statistikker. Der er jo ingen som kan måle og besvare dem så vidt vides i almindelighed.

Man bruger, de statistikker som kan bruges, og kombinerer dem med filosofi, meditation og intuition. Her kommer religioner til kort, med mindre man er tilfreds med postulater.

Det ser dog ud til, at de celler som vil noget og derfor overhaler andre celler, vinder i kapløbet om at komme til at deltage i tilværelsen, hvor kort den end må blive. F. eks. døgnfluen. Den bliver født, bliver voksen, formerer sig og dør inden for 24 timer.

Og den synes sikkert, at det er det hele værd.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar