torsdag den 27. februar 2014

Dueslag i luften.


Duerne er tidligt på den i år. De har taget bestik af termometrene, blomsterne og de andre dyr og fugle, som alle kappes om at være først med det sidste. Duerne kurrer jo, og det er, som om de afspiller lydoptagelser fra de sidste mange år. Sætter deres lydfiler på repeat, og så ellers koncentrerer sig om lege tagfat. Nogle gange kan det se ud, som om de slås, men det er vist ikke det der foregår. Så der er ikke nødvendigvis kurrer på trådene.

De behøver heller ikke at slå på dem, trådene altså, da de har frit udsyn til hinanden og kommunikerer fint indbyrdes uden teknik. Det lyder også som om, de aldrig taber trådene, men det kan alligevel godt være teknikkens skyld. For den er så veludviklet i dag, at det ikke er nemt at høre forskel på en velafspillet lydfil og den naturlige lyd.

Ingen af dem har været i lære i byggefagene. Der har vist altid været mangel på såvel praktikpladser som lærepladser. De bygger ikke som Christian IV, men nærmere som dem der oversprøjtede kongeriget med ensartede, gipsvæggede parcelhuse i tresserne og halvfjerdserne. Noget pangel som restaureres om og om igen.

Solsorterne tager ikke duer i lære. De kan sikkert ikke klare deres sjuskede indstilling til byggeri, og selv er de perfektionister på det område, hvilket mange andre fuglearter også er.


Men selv om duerne ikke kan bygge ordentligt, kan de da være gode nok alligevel. Det er jo heller ikke kun murere, tømrere og arkitekter der er gode mennesker. Duernes kurren går rent ind som forårskurmageri, og den slags finder netop sted, fordi der er forår der ude.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar