lørdag den 16. november 2013

Tæt på Advent.

”Nu går våren gennem Nyhavn…”
Nej, dur ikke, nu løvet er i mol. Også efterårets sange begynder at skurre lidt i ørerne, fordi juletonerne så småt blander sig. Det ene må afløse det andet, og det sker ikke med et sværdhug. I et par dage kan der pludselig høres forårsagtige toner i luften, og så bidende kolde strofer lige så hurtigt igen.
”Nu er det Jul igen” afløser ”Nu falmer skoven trindt om land,” og duften i bageriet følger melodierne.
Stedmoderblomsterne og frøposerne, på supermarkedets torv, er afløst af adventskranse og pyntegrønt.
”Men vi har da næsten lige kunnet plukke mirabeller… Nå, det føles nok bare sådan.”
Man går heller ikke bare lige udenfor i hyttesko og T-shirts mere, sådan i al almindelighed. Vanter, huer og halstørklæder samt fodtøj, med såler som firehjulstrækkerdæk, fylder allerede godt i entreen.
Tja, så er det vel fordi ”Søren Banjomus” snart går i æteren sammen med ”Marys Boychild.”  Mon ”The Julekalender” er på tapetet igen i år, eller kommer der noget nyt, som kan løfte arven efter denne dundrende succes?
Næste, næste søndag er første søndag i Advent. Børnene har åbnet de første låger i julekalenderen, og for dem går tiden nu næsten i stå. For så er julen rykket så nær, at det føles som om, den er en evighed borte. Den store dobbeltlåge, ved d. 24. december, som også åbner for selve juleaftenens magi, befinder sig nu næsten helt ude ved verdens ende, eller måske ved verdens begyndelse, selv om den bliver iagttaget nøje hver eneste dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar