lørdag den 7. december 2013

Pebernødder.

En lille historie fra en af Danmarks dejlige plantager, hvor der sker meget mere, end man lige umiddelbart bliver opmærksom på. Da denne historie fandt sted, var det december, og alle plantagens træer bar smukke snedekorationer på grenene. Faktisk var der sne overalt, men ikke mere, end det var til at håndtere, bare man var rigtigt klædt på. Nogle vil nok sige, at området mindede om et gammeldags julepostkort.

Ude i plantagen gik rottefar og spejdede efter det helt rigtige juletræ. Han vidste lige nøjagtigt, hvordan det skulle se ud, og hvilken størrelse det skulle have, for hjemme i den hule eg ville kun én størrelse være passende.

Så var det der. Det smukkeste, lille træ med fyldige grene og den lige stamme helt fra roden til toppen, som så ud som om den rakte efter en stjerne.

Han havde en økse i rygsækken, og den var nyslebet, så det var ingen kunst at fælde det lille træ. 

Glad tog han fat om det nederste af stammen med begge poter og lagde den op på sin venstre skulder. Toppen slæbte langs skovbunden, mens han begav sig hjemad.

Hjemme igen, i den hyggelige rotterede, var rottemor og ungerne næsten færdige med at pynte op, og der duftede dejligt af jul.

Rottemor var spændt på, hvad hun skulle have af rottefar i julegave i år. Sidste jul havde hun fået et forklæde, som rottefar selv havde flettet af gavebånd, han havde fundet i en container mellem jul og nytår, forrige år. Hun selv og ungerne havde rottet sig sammen om nyt fodtøj til ham, fordi han tit klagede over, at hans sko klemte. Han gik nemlig stadig med de samme sko, han havde på, da de blev gift, og ingen bryder sig vel om at gå i for små sko.

Ungerne fik en stor pose nødder hver. Rottefar havde fundet et af egernets forrådslagre, og ungerne elskede nødder. Rottemor gjorde dem ekstra lækre, samt aktuelle, ved at drysse peber over dem. Det gav julestemning.

Og julestemning var det, alt drejede sig om. Julestemning som kunne give fred i sindet, og for en stund vikariere for det stressende rotteræs man måtte deltage i resten af året.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar