torsdag den 12. december 2013

Søgsmål.

Man ved, forstår og kan meget mere end man umiddelbart tror, man ved, forstår og kan, tror jeg. Ens mentale søgemaskine kan finde større viden, forståelse og kunnen, end man almindeligvis føler, man er i besiddelse af. I virkeligheden minder dette, på flere måder, om den digitale verden, med harddiske og internet.
Der kommer hele tiden ny viden og nye erfaringer til. En tid er dette umiddelbart tilgængeligt i korttidshukommelsen, senere synker det ned i underbevidstheden og antager til sidst kausal form. Herfra kan det genskabes, ved dybere eftertanke, hvis søgeapparaturet er i orden.
Er det i uorden, kan man tro, man ikke ved, forstår eller kan noget. Men selv om man helt skulle miste sit søgeapparatur, er det ikke ensbetydende med, at også harddisken og internettet ødelægges.
Undertiden dukker ting, af sig selv, op fra sindets dyb, som kulsyrebobler i en sodavand. Eller som luft der gradvist bliver til damp, vand og is.
Hvis man blindt og ukritisk tænker og handler ud fra, hvad man tror, ens eventuelle flokleder ønsker, har man kasseret den søgemaskine, man fik i dåbsgave.  Og så kan man sagsøge sig selv, hvis man er utilfreds med resultaterne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar