onsdag den 22. august 2012

Spejlbilleder.

Hun sidder og funderer over, om hun virkelig er skabt i guds billede, eller om hun stammer fra aberne, og hvis hun stammer fra aberne, hvor stammer de så fra? At være skabt i guds billede, hmmm, giver det en indikation af, hvordan gud ser ud?
Neej, vi ser vist for forskellige ud til, at vi ud fra det kan danne os et billede af ham. Hun har set en meget sort neger på tv som næsten lignede en gorilla. Men hans udtalelser viste, at han var lynende intelligent, højt uddannet og fuld af empati.

Kunne det så være rent sjæleligt, man mener, når man siger, man er skabt i guds billede? Det var måske en mulighed. Vi er vågne, og vi sover, og nogle gange, mens vi sover, drømmer vi. Måske er vor vågne virkelighed guds drøm? Vi kunne jo være en slags discountudgaver af gud? Der står et eller andet i Bibelen om at vi ere Guder.

Men der er jo udviklingsteorien? Fra små amøber over dyr og fugle til mennesker? Selvfølgelig over lang, laaaang tid. Og måske er denne udvikling stadig i gang? Har gud i så fald skabt denne udviklingsproces?

Hvad med sjælevandring, og er der et endemål? Er gud selv i udvikling? Måske er det hele i gang på een gang, og måske kan man falde eller stige sjæleligt, så ens livsform er relevant i forhold til ens aktuelle, åndelige standpunkt. Eller er det, man kalder gud, noget uforanderligt som altid er tilstede overalt, og som er selve livsgnisten i alle væsener, som udtrykker deres tilværelse og udvikling forskelligt ved deres meget forskellige tilværelsesformer?

Så må bevidsthed i sig selv være upersonlig og måske vejen til forståelse af sandheden og livet?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar