mandag den 6. august 2012

Tro og ønsketænkning.

’Tro kan flytte bjerge’ er et stærkt postulat, som har sin oprindelse i erkendelse af sindets kraft og menneskets uanede muligheder. Mennesket er et langt større mysterium, end man almindeligvis antager. Grænserne sættes hovedsageligt af vor egen tro på, viden om og indsigt i disse muligheder.
Har man den opfattelse, at det blot gælder om at kunne remse sin religions punkter op i rigtig rækkefølge og sige det, man har lært man skal sige for at opnå det, man helst skulle opnå, har man ikke tro af betydning. Så er det vist betegnende at sige, at man tror, man tror. Tro uden kraft er som blomster uden saft der er bedst egnede til at blive klemt flade i en bog. Der skal være olie på lampen, før den kan brænde og lyse.

Hvordan får man så olie på lampen? Koncentration kombineret med oprigtige og dybtfølte ønsker er nødvendig, for at sindet kan downloade denne app. Alt andet fungerer mest som terapi – som dog også har sin berettigelse. Dette, virkelig at ønske noget af hele sit hjerte eller mene noget helhjertet, er ikke så ligetil som man almindeligvis antager. I bibelsprog kunne man sige: ‘Gud lytter kun til de bønner der kommer fra hjertet,’ og hjertets telefon kan ikke ringe til kontakten, hvis den er løbet tør for strøm eller er uden sim-kort..

Når ønsket er helhjertet og oprigtigt, og visualiseringen af emnet opnår tilstrækkelig virkelighedskraft, er der ikke langt til opfyldelse. Dette indebærer, at man ikke bør være sløset med sine ønsker. For man er almindeligvis ikke selv klar over styrken af ens ønsker eller bønner, og man er heller ikke altid klar over, hvilke ønsker man giver kraft og næring.

Nogle af de ønsker man måtte have, bør man slet ikke få opfyldt. De er ikke alle til ens eget bedste.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar