fredag den 20. november 2015

Cyklisk.



En cyklus karakteriseres ved en regelmæssigt tilbagevendende begivenhed. Naturen opfører sig ofte på en måde, som bevirker, at vi anskuer begivenheden som cyklisk.
Et døgn har et kendt forløb, månen gennemgår, på en lille måned, en cyklus fra fuldmåne til fuldmåne. Årstiderne forløber i fast rækkefølge og iagttages bl. a. i naturen.
Månen er cyklist. En magisk cyklist. Den bruger ikke cykelhjelm og har ikke gear på sin cykel, så den kan skifte hastighed efter forgodtbefindende. Man kan regne med den. Den er, hvor den er, når den bør være der, men at den kan mere end sit fadervor, ved kun nogle, mens andre ikke har fantasi til at forestille sig andet, end det man umiddelbart kan iagttage.
Månen kan forvandle sig og den kan være flere steder på én gang. Ikke sjældent tager den skikkelse af kvinde, så møder man en cyklende kvinde, som på en eller anden måde skiller sig ud, så vær opmærksom. Det kan nemlig blive en stor oplevelse, men har man ikke øje for det, ser alt ud, som det plejer at gøre.
Er man realist, tror man på mirakler, og moralen her er stort set blot, at man bør være yderst opmærksom på cyklister.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar