onsdag den 24. december 2014

Image.



Julemanden har æblekinder og portvinsnæse. Begge dele er med til at holde sygekassebrillerne på plads. Her tæller blomkålsørerne også godt med, for når brillestængerne er bøjet ned bag dem, sidder brillerne godt fast.

Julemanden har også lorgnetter, men de dur ikke til kanefart. Så falder de alt for let af, og taber han dem, i et af sine mange sving, ryger de nemt ud af kanen og falder til jorden. Så er de umulige at finde igen. I hvert fald for ham. Finder man et par lorgnetter i sneen, er det sikkert nogle, julemanden har tabt, for mange år siden, før han blev klogere af skade.

Man ser ofte en oggeligog med gammeldags lorgnetter. Han påstår sikkert, de er gaver fra guderne, selv om de slet ikke passer til hans syn. Men han tolker det derhen, at de giver det rigtige syn på verden, siden de kommer ovenfra. En sådan oggeligog falder og snubler ofte over sine egne ben, men betragter det som en dyd. Nogle har derfor taget fejl af en enebærbusk og et grantræ. Så hvis man ser et pyntet grantræ hos en oggeligogfamilie, kan man være nogenlunde sikker på, at manden i huset bruger nedfaldslorgnetter. 

Julemandens syn har ændret sig, på mange ting, gennem årene. Derfor passer brilleglassene ikke helt mere. Men nye briller koster klejner, og når det gælder ham selv, er han nøjsom. De gode, gamle, og billige, sygekassebriller kan man vist ikke købe mere. De kostede kun pebernødder i forhold til, hvad moderne briller koster i dag. Priserne giver ham gåsehud, og i hans optik dur kontaktlinser slet ikke, for der er ikke det rigtige image i dem.

Og det hverken kan, eller vil han være foruden.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar