tirsdag den 30. december 2014

Skak.



Ingen tvivl om at Helios blev glad for musernes julegave til ham. Deres smukke kædedans, gjorde stort indtryk, også selv om den ikke kunne pakkes ind. Den slags tager han sig ikke af. Det gør guder ikke. Nogle af dem kan godt agere, som om de er barnlige, på det punkt, men det er, bare noget de leger af hensyn til iagttagerne.

Joh, de leger, men deres lege kan være farlige for almindelige mennesker, hvis de prøver at lege med. Guderne leger tilsyneladende med ilden, på en tantrisk måde, og deres lege har betydelige konsekvenser for mennesker og andre væsner. Det er nemlig os, de leger med samt naturen i det hele taget.  De åbenbarer usigelig skønhed og ting, som få kan formidle, men som alle oplever på forskellige måder og tidspunkter. Det er dog set fra en relativ, om end æterisk, synsvinkel, for i virkeligheden er det udtryk for aldeles naturlig udfoldelse, og hvis ikke den fandt sted, var der slet ikke noget, der fandt sted.

Helios leger bl.a. med fotoner. Og når han er glad, samt nærværende, kan vi tydeligt mærke det. Derfor et det nok ikke helt hen i vejret at konkludere, at det lykkedes muserne, såvel at bringe ham nordpå som at glæde ham. Nogle mener at have set solvognen opstaldet. Disse iagttagelser kommer både fra Telemarken, Skåne og Fyn. Hvis blot én af iagttagelserne holder vand, er det ikke utænkeligt, at Helios leger kispus med vinteren og holder den i skak. Det er vel også en slags leg. Eller kamp, om man vil.

Det siges, at der intet nyt er under Solen. Det må også indbefatte, det man kalder ”det nye år.” I så fald kan man måske tillade sig at foreslå, at der, i det mindste, vil forekomme nogle rokeringer på det gamle, stationære skakbræt, hvis altså spillet er i gang. Og det fristes man let til at tro, det er.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar