Vinden var så
god, at man regnede med at få fast grund under fødderne inden for det næste
døgn. Alle glædede sig til et solidt måltid mad, med brun sovs og kartofler, for saltede sild og beskøjter blev man hurtigt
træt af.
Der var dog
også andet på menuen, mens man var på gyngende grund, men intet af det var
særligt ophidsende for smagsløgene.
Karl var
jungmand, og han havde en enorm appetit. Næsten hver dag fabulerede han om sovs
og kartofler, flæskesteg, gode ben, bøf og karbonader, og ved hvert måltid, om
bord, snørede hans mave sig sammen i utilfredshed. Han havde slået sine
barndoms folder i Sindal, på et lille husmandssted, og her havde man spist
godt. Der havde ofte været fisk på menuen, men dengang var det i orden, for man
fik masser af solid bondekost i det daglige, og de havde selv haft både køer,
høns og ænder.
Første gang
han havde haft landlov, og var hjemme i Sindal, havde moderen serveret tørrede
isinger. Dem brød han sig ikke om mere, da de mindede for meget om kosten på
sejlskibet.
Men til jul
skulle der smovses igen. Så havde hen en lille ferie, som tillod ham at besøge
barndomshjemmet. Han vidste, han var hjertelig velkommen, og det var ikke bare
fordi han bragte eksotiske gaver med fra sin færd, men fordi både moderen,
faderen og hans to små søskende, havde savnet ham. Og de kunne alle fornemme,
han medbragte en særegen atmosfære fra den store verden.
Deres sind
og sanser var skærpede af de smukke landskaber og det brusende Vesterhav med den
friske luft, som blæste ind over det vendsysselske landskab, hvor der var uendeligt
højt til himlen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar