lørdag den 8. august 2015

Højtryk.



”Barometret står på malkning,” sagde Koraline med strakt hals. For udenforstående lød det som et muh, men de nærmeste køer nikkede godkendende. Når der var ”højtryk,” tænkte man på, hvor dejligt det ville blive at få lettet spændingen i yverne, og malkning var en vel afprøvet og godkendt metode, testet gennem århundreder over det meste af kloden.
”Ja, lad os vende hornene hjemad.” Konny længtes også efter forløsning, og snart var alle køerne på vej mod de hjemlige båse, hvor de kunne få lettet det daglige højtryk. Så var alt godt, og der blev ingen ævlen og kævlen. Ellers kunne man nemt få et horn i siden af, eller på, en eller anden.
”Malkning og mig er kop og kande,” fortsatte Koraline.
”Jeg plejer at sige pot og pande.” Konny fremviste et ”Disney-agtigt” ko-smil for ikke at virke for bedrevidende. Hun kom nemlig i tanke om, at man da muh-ligvis godt kunne sige, “kop og kande,” selv om hun var vant til det andet og syntes, det lød mere mule-ret. “Så kan kokagerne bage færdigt i solen. Det behøver vi ikke holde øje med. Hvis solen og vinden bare passer deres, skal vi nok passe vores.”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar